Follow | Dashboard


Hey,welcome to my blog.Keep Following me and i'll follow you.

Entry | About | Board | Credit


Being Thankful

Assalamualaikum wbt. Okayy. Hari ni memang taknak sembang pasal crush ke, SW1M ke, Lendu ke, pape jelah. Hari ni nak sembang pasal aku yang ohsem tiut miut ni. *tolong muntah kaler pelangi ek. HAHAHAA.
Berjutajuta hari sabtu lepas, result aku utk sem 2 dah keluar dan dan dan... Alhamdulillah. Walaupun bukan 4rata dan bukan dekan tapi aku amat bersyukur. Fyi, dekan UPM ni 3.75 keatas tau. Aku pun baru tahu. Kesian kan. 

Anyway, nampaknya usaha aku selama 16minggu ada hasilnya dan aku mampu utk tersenyum. Walaupun aku expect result aku lagi tinggi tapi result sekarang pun apa kurangnye. Mungkin ni satu sebab agar aku tingkatkan lagi usaha utk sem 3. Mungkin mungkin mungkin. Perancangan Allah swt, kita memang tak dapat nak jangka. Sesungguhnya perancanganNya maha sempurna. Kadangkadang bila kita duk dalam zon yang selesa, Dia datangkan ujian. Kadangkadang bila kita diuji, Dia berikan kita kemanisan bersabar dan tabah dalam menghadapi ujian. Hidup, bukan selalu di atas dan bukan gak selalu di bawah. Jadi, jangan cepat putus asa sebaliknya teruskan berusaha. Yeayyy. Dengan tu, hidup akan lebih menyeronokkan. Tetiba je keluar mood Spongebob Squarepant.

Untuk peringatan kita bersama, setiap daripada kita mempunyai rezeki yang tersendiri. Yang membezakan kita samada rezeki tu datang cepat atau lambat, dalam kadar yang banyak atau sikit. Sesungguhnya Dia yang maha pemurah lagi maha pengasih. Dia tahu ape yang terbaik untuk kita.

Sebenarnya entri ni boleh dikatakan dah basi berkulat. Tapi biarlah. Nak post jugak. Nak post jugak. HAHAAAHAAA. *umi selalu marah bila anak daranya ketawa macam jantan. Tapi, inilah hakikatnya. 
Sekian.

Labels:


Older post / Newer post